A távmunkáé a jövő? Eljött a digitális nomádok és freelancerek kora

Nem kell egészen két év (!) ahhoz, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a távmunkában dolgozók legyenek többségben és jó esély van arra, hogy ez a tendencia Európában is teret nyer – erről adott ki nemrégiben közleményt a Xerox.

A távmunkában dolgozók akár otthonról vagy útközben is tudnak dolgozni, ehhez pedig csak néhány mobil eszközre van szükségük.

Nemcsak a munkavégzés, hanem a munkát biztosító szervezetek, cégek is jelentős átalakuláson mennek át, körvonalazódik egy ma már futurisztikusnak egyáltalán nem nevezhető világ, amikor digitális nomádok és freelancerek végzik el a munkát.

Mobil munkavégzés – elégedett dolgozó

A Xerox információi szerint ma már meghaladja a 8 milliárdot azoknak a mobil eszközöknek a száma, amelyeket világszerte használunk, és még jóstehetség sem kell hozzá, hogy megsaccoljuk: ez a szám növekedni fog, az előrejelzések szerint 2021-re várhatóan 11,6 milliárd lesz.

A kutatások szerint a mobilitás számos előnnyel jár az üzleti vállalkozások számára: ahol így dolgoznak a munkatársak, csökken a hiányzások száma, nő a termelékenység és jelentős pénzt takarítanak meg a cégek. Emellett ha nem kell megfelelniük a helyhez kötöttség elvárásainak, a munkavállalók is jobban teljesítenek, ez pedig pozitív hatással van az elégedettségükre is.

A mobil munkavégzésben hatalmas potenciál van, és kulcsfontosságú a szerepe a kis- és középvállalkozások digitális átalakulásában.

Okos eszközök, okos felhasználók

Ahhoz, hogy a munkavállalók akár otthonról, akár az irodából dolgozhassanak, megfelelő eszközök és az információkhoz, adatokhoz való hozzáférés szükséges (és nem szabad elfeledkezni a humán erőforrás oldaláról sem: az eszközök használatát meg kell tanulni). Ezért elsődleges, hogy az alkalmazottak számára lehetővé kell tenni a tárolt üzleti dokumentumokhoz (pl. számlák, szerződések) való hozzáférést, valamint hogy az irodai funkciókat, így a nyomtatást vagy a szkennelést bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről el tudják végezni.

A digitális fejlesztéssel, eszközök gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek már felfedezték az ebben rejlő potenciált. A Xerox például rövid útmutatót készített az intelligens többfunkciós készülékek és a nyomtatási szolgáltatások együttműködési lehetőségeiről, a hibrid dokumentumról, amely teljesen online készül, valamint a mobil munkavállalók számára elengedhetetlen felhőalapú alkalmazások használatáról.

A jövő foglalkoztatói: a teal szervezetek

A jövő szervezeteiről írt könyvében Frederic Laloux arról a szervezetfejlesztési irányról értekezik, ahol önmotivált emberek dolgoznak, és mind a munkafeladatért, mind az eredményért vállalják a felelősséget. A teal szervezetekben a munkavállalók megtalálják saját magukban a motivációt és a feladatot, a munkát, amit szívesen végeznek.

A cégek ehhez egy új szintű működéssel biztosítják a szükséges kereteket: valószínűsíthető, hogy az X és Y generáció munkaerőpiacra lépése miatt 5-10 év múlva már digitális nomádok és freelancerek alkotják a munkavállalók csoportjának jelentős részét. Tehát egyre kevesebb lesz az olyan munkaerő, aki 8-17-ig dolgozik egy kötött munkahelyen, inkább különböző feladatokra és projektekre szerződnek a freelancerek.

A digitális nomádok (digitális nomád az, aki helyfüggetlenül végez valamilyen tech munkát) pedig egyre több olyan munkát és feladatot látnak majd el, amit bárhonnan lehet végezni, nem szükséges hozzájuk egy kötött munkahelyen lenni.

A digitális nomádok és a freelancerek mellett a fizikai munkát egyre több robottal, robotizációval váltják ki a vállalkozások, ezeket már ma is ugyanúgy lehet bérelni, kölcsönözni, mint egy diákot vagy egy munkaerőt. Ha egy szervezet sikeresen akar működni, akkor ezekre fel kell készülnie, mert a szakemberek azt mondják: aki nem tud alkalmazkodni, az nem fog tudni talpon maradni.

(piacesprofit.hu)

The following two tabs change content below.